Waxing

Suikerontharing Sugar waxing

Wat is suiker-ontharing/sugar waxing?

Suikerharsen oftewel sugar waxing is op een natuurlijke manier ontharen.  Hierbij wordt er gebruik gemaakt van suikerpasta (sugar wax).

Bij sugar waxing worden niet alleen de haren verwijderd maar neem je ook de wortels mee.  Bij regelmatig suikerharsen put je de haarwortels uit waardoor het haar minder stevig, dik terugkomt.  Op sommige plekken zie je na paar keer dat er geen haargroei meer komt.

Waarom ontharen met suikerpasta?

Suikerpasta kleeft alleen aan het haar en de dode huidcellen, zonder de levende huidcellen te beschadigen. Hierdoor is de behandeling minder pijnlijk en resulteert in een zachte huid. De pasta is op lichaamstemperatuur, dus kans op verbranding is uitgesloten. Vooral voor de extra gevoelige huid is suikerontharing een goed idee.

Waaruit bestaat sugar wax?

Bij suikerontharing gebruik je een suikerpasta, ‘sugar wax’.  Doorgaans wordt suikerpasta gemaakt van natuurlijke producten zoals water, honing en citroensap, oliën en uiteraard suiker. Hierdoor zijn minder allergische reacties mogelijk.  Het geeft een minimum aan irritaties en roodheid. Suikerpasta is oplosbaar in water.  Restjes verwijderen is dus kinderspel.

Wat te doen voor je sugar waxing?

 • Zorg dat de huid vrij is van lotions of bodymilk. Smeer je huid de dag van je ontharing niet in met lotions of bodymilk.
 • Scrub eventueel een aantal dagen op voorhand de zone die gewaxt zal worden om de ingegroeide haartjes los te maken.
 • De haren zijn het best 0,5 cm lang (te vergelijken met een rijstkorrel). Indien je scheert moeten de haren nog iets langer omdat deze dan stugger zijn
  en minder makkelijk meekomen. Een week op voorhand niet scheren is de boodschap.
 • Zijn de haren echt lang vb omdat je die niet scheert en er een vrij lange tijd tussen het suikerharsen inzit, dan trim je die haren het best eerst thuis.
  Dit omdat het sugar waxen minder pijnlijk voor je is.
 • Denk aan je persoonlijke hygiene als je komt voor je afspraak.

Wat na het sugar waxing?

 • Tot 4 uren na de suikerontharing niet intensief sporten. Het zweet zou voor irritaties kunnen zorgen. Ook vermijden van sauna, douche, bad tot 4 uren
  na de behandeling
 • Ga na de behandeling 24 uur niet in de zon of onder de zonnebank, de huid is dan gevoeliger voor verbranding.
 • Scrub de eerste dagen na de behandeling de huid niet! Deze is gevoeliger dan anders. (Scrubben mag terug vanaf dag 5)

Een experience aanvragen of bericht op 0474/36 88 86