Waar kan een massage helpen bij burn-out

De laatste jaren kampen meer en meer mensen met een burn-out. We leggen de lat soms te hoog voor onszelf op professioneel vlak maar ook op persoonlijk vlak.  Zo bouwen de spanningen zich steeds meer en meer op.  Je gaat je minder goed in je vel voelen en heb je steeds meer gevoel van stress. Steeds meer mensen ervaren stress door een hoge werkdruk, prestatiedruk om het steeds beter te willen doen.  Hierdoor ontstaan er conflicten wat dan weer emotionele gevolgen heeft.  En op zijn beurt een aanleiding is tot geestelijke en lichamelijke klachten, zoals spierpijn, gewrichtspijn, slapeloosheid, futloos voelen,…

Burn-out komt gelukkig meer en meer uit de taboesfeer. Er zijn gespecialiseerde psychologen die zich toeleggen op burn-out, er zijn stress en -burn-out coaches. Een talenten/welbeing coach, gaat met je op zoek hoe je leven terug een positieve wending kan geven.

Ook massages kunnen hierin een hulpmiddel zijn.  Met massages kan je ervoor zorgen dat lichaam en geest terug in balans komen. Zo zorg ik ervoor dat je spieren gaan ontspannen maar ook je geest gaat ontspannen.  Hierbij kunnen opgekropte emoties loskomen die er al jaren zitten en onverwerkt zijn. Een relaxerende massage zorgt ervoor dat je ook beter kunt slapen waardoor je ook meer uitgerust bent.  Je gaat er als het ware beter in je vel door zitten.

Tijdens een massage komen er hormonen vrij.  Het zorgt ervoor dat endorfine vrijkomt.  Endorfine wordt ook wel eens het geluk hormoon genoemd.  Daarnaast heb je ook de aanmaak van oxytocine, wat dan weer het knuffel hormoon genoemd wordt.  Deze hormonen verminderen stress en verhoogt je geluksgevoel.  Het zorgt ervoor dat je je na een massage als herboren voelt.

Men sana in corpo sano

Een burn-out raakt niet opgelost met enkel een massage maar in combinatie kan het zeker bijdragen tot het herstel.

Door mijn massages wil ik je in een ontspannen modus brengen zodat er terug een evenwicht komt tussen lichaam en geest.  Het gevolg van een ontspannen lichaam en geest is dat het je terug positieve energie gaat geven.

Het herstellen van een burn-out heeft tijd nodig en daarbij kan een massage op regelmatige basis goed bij helpen.  Een relaxerende massage heeft alleen maar voordelen. Het vermindert stress, laat je dingen loslaten. Opgekropte emoties en gedachten.  Het maakt je hoofd leeg en het ontspant spieren.  Lichamelijke pijn vermindert of kan zelf verdwijnen.   De energie die je erdoor krijgt, geeft je terug de mogelijkheid om positief vooruit te kijken.