Sugar waxing na kanker, een veilige methode?

 

Sugar waxing na kanker bij Nansana

Als eigenaar van een schoonheidssalon is het belangrijk om te zorgen voor veilige en effectieve behandelingen voor al mijn klanten. Ook voor mensen die kanker hebben gehad of nog steeds in behandeling zijn, kan het vinden van de juiste ontharingsmethode een uitdaging zijn. Sugar waxing is echter een optie die veilig en geschikt kan zijn voor klanten die deze ziekte hebben overwonnen.  Scheren geeft veelal onstekingen van de huid die traag genezen.  Door gebruik van suikerpasta/sugarwax gaan we dit voorkomen.

Wat is sugar waxing?

Sugar waxing, ook bekend als suikerontharing, is een natuurlijke methode om ongewenst haar te verwijderen. Het wordt gedaan door gebruik te maken van een pasta gemaakt van suiker, water en citroensap. Deze pasta wordt aangebracht op de huid en vervolgens met snelle bewegingen met de haargroeirichting in afgetrokken. Hierbij komt de haarwortel mee.

(Image by valuavitaly on Freepik.com)

Voordelen van sugar waxing na kanker

Voor klanten die kanker hebben gehad of nog steeds in behandeling zijn, heeft sugar waxing een aantal voordelen:

  • Zachte en milde methode: Sugar waxing is een zachte en milde ontharingsmethode die de gevoelige huid van kankerpatiënten niet irriteert. Het bevat geen chemische stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de huid.
  • Natuurlijke ingrediënten: De pasta voor sugar waxing wordt gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals suiker, water en citroensap. Dit maakt het veilig voor gebruik op de gevoelige huid, zelfs na kankerbehandelingen.
  • Minder kans op infecties: Sugar waxing is een hygiënische methode omdat suiker een natuurlijk antibacterieel middel is. Dit vermindert het risico op infecties, wat vooral belangrijk is voor mensen met een verzwakt immuunsysteem.
  • Lange termijn resultaten: Sugar waxing verwijdert het haar volledig vanaf de wortel, waardoor klanten langdurige resultaten ervaren. Hierdoor hoeven ze minder vaak behandelingen te ondergaan, wat gunstig kan zijn tijdens of na kankerbehandelingen.

Voorzorgsmaatregelen en overwegingen

Hoewel sugar waxing over het algemeen veilig is voor klanten na kankerbehandelingen, zijn er enkele voorzorgsmaatregelen en overwegingen om in gedachten te houden:

  • Overleg met een arts: Overleg eerst met je arts of hij/zij hiermee akkoord gaat.  Het is een veilige methode maar enig overleg is belangrijk.
  • Huidgevoeligheid en reacties: Ondanks dat sugar waxing een milde methode is, kan de huid van sommige klanten na kankerbehandelingen gevoeliger zijn.  Daarom ga ik ook voorzichtig te werk.  Luister ik naar hoe de ontharing verlopen is.
  • Hygiëne: Mijn ruimte is hygiënisch schoongemaakt. Gebruik ik bij elke klant vers linnen, nieuwe applicators, nieuwe handschoenen, ontsmet ik gebruikt materiaal.

Door mijn ervaringen als verpleegkundige met patiënten met kanker, na kanker begrijp ik wat hun noden zijn. Ik bied hen dan ook de nodige nazorg en begeleiding. Advies voor na het waxen en het gebruik van zachte producten. Door deze extra aandacht en zorg geef ik mijn klanten een comfortabele ervaring en veilig gevoel tijdens de behandeling.

Benieuwd wat sugar waxing voor jou kan betekenen?

Sugar waxing is een veilige en geschikte ontharingsmethode voor klanten die kanker hebben gehad of nog in behandeling zijn. Met natuurlijke ingrediënten, milde technieken en langdurige resultaten, kan sugar waxing een goede keuze zijn voor mensen die op zoek zijn naar een effectieve ontharingsmethode na hun strijd tegen kanker. Door mijn professionele begeleiding en nazorg, zorg ik ervoor dat mijn klanten zich comfortabel voelen en met vertrouwen genieten van deze behandeling bij Nansana. Je kan bij mij ook altijd terecht met vragen.

In mijn schoonheidsalon gebruik ik voor sugar waxing de producten van Royx Pro.

(Foto’s afkomstig van Freepik.com Valuavitaly)